koliko kosta izrada web stranice za kompanije u bih

Cijena izrade web stranice za kompanije u Bosni Hercegovini

Ako razmišljate o izradi web stranice sigurno ste se našli u situaciji u kojoj Vam nije jasno zašto cijena izrade web stranice za kompanije toliko varira. Ukoliko ste poslali upit na pet mail adresa sigurno ste dobili odgovor sa rasponom cijena od 150KM do 5.000KM.

Šta je dovelo do ovoga?
Da bi dobili jasnu sliku dovoljno je da na Google-u ukucate pojam kurs web dizajna i pogledate rezultate.
Kurs web dizajn-a za samo 150KM
Photoshop i web design samo 299KM trajanje 15 dana
Naučite da pravite web stranice za samo 99KM

I tako osoba koja je do jučer bila automehaničar za manje od 24 sata postaje “certificirani” web dizajner koji je spreman da uradi kompletnu web stranicu za 300KM i na taj način vrati sav novac koji je uložio u svoje “školovanje” i svoj razvoj.

Da se radi o iznadprosječno nadarenom automehaničanu, pardon web dizajneru, kvalitet njegovog rada ne može biti ni blizu onoga što se zove moderna web stranica.

Drugi problem koji je doveo do ovoga je činjenica da većina kompanije ne zna šta kupuje kada daje novac za web stranicu. Na taj način automehaničar, pardon web dizajner, direktoru kompanije predstavlja svoj rad kao da je to nešto sa druge planete. Klijenati koji su poslije rada sa automehaničarom, pardon web dizajnerom, došli kod nas da im pravimo novu web stranicu upoznali su nas sa nevjerovatnom ponudom i objašnjenima koje su dobili od njih.

Postavka Google My Business servisa košta 300KM. Naime taj iznos se plaća Google-u.
Usluga Google My Business je besplatna za sve kompanije. https://www.google.com/intl/hr_hr/business/

Custom made web stranica je ona koja ima preko 40 plugina (WordPress CMS)
Učitavanje web stranice sa 40 plugina traje 15 sekundi tako da nije potrebno dodatno objašnjavati.

Promjena boje na gotovoj temi i nova polja menija je custom made web stranica
Izmjena ovih elemenata traje oko 5 minuta.

Mi smo hakeri i mi ćemo na stranicu Vaše konkurencije staviti link Vaše web stranice da bi imali posjete na njoj. Usluga košta samo 200KM.
Krivično djelo koje nije potrebno dodatno objašanjavati

Detaljan pregled posjeta na web stranici spada u održavanje web stranice. Usluga košta 100KM mjesečno.
Pregled broja posjeta na web stranici je besplatna uslugu koju nudi Google Analytics. https://analytics.google.com/

Treći problem su imaginarne digitalne agencije koje na prvi pogled djeluju kao prava agencija, imaju ID broj, imaju sjedište, izdaju račun dok ne pogledate detaljnije pa vidite da se radi o obrtničkom društvu koje je registrovano na kućnoj adresi kao dopunska djelatnost. Na ovaj način Vi radite sa nekim poštarom koji se predstvalja kao tim, a ustvari on ima redovan posao od 08h do 16h a onda od 17h do 22h glumi da je agencija za web dizajn. Sa redovnim primanjima u državnoj službi te bez ikakve mjesečne obaveze prema radnicima i državi taj isti poštar može kreirati web stranicu za 300KM.  U ovom slučaju Vi ste osuđeni da svu komunikaciju sa njim obavljate od 17h do 22h, analizu poslovanja te kreiranje planova za web stranicu obavljate isključivo putem maila ili u kafićima iza 17h što ne daje nikakve rezultate. Pored toga optimizaciju fotografija za web stranicu morate tražiti kod nekog drugog jer od poštara dobijate grafičku pripremu rađenu u paintu.

U ljudskoj prirodi je da teži dobiti savršen proizvod, a da pritom maksimalno uštedi. Rezultati koje ćete dobiti sa web stranicom u koju je uloženo 300KM su isti kao da ispred ulaznih vrata u Vašu kompaniju postavite veliko kamenje. Vaši potencijalni klijenti će pokušati ući ali će zbog kamenja koje im smeta će otići kod konkurencije koja će ih dočekati spreman. Isti slučaj je i sa web stranicom koju Vaši potencijalni klijenti posjećuju te ako ista izgleda kao da je iz 1999. godine jedino što mogu pomisliti o Vašoj kompaniji jeste da više ne nudite uslugu ili proizvod te otići kod konkurencije.

Web stranica je nešto na čemu nema prostora da se radi ušteda jer je ona ustvari investicija koja treba da vrati uloženo i da Vam donese 100 puta više.

 

Imate dodatnih pitanja?

Izdvojene objave

Naši radovi