Kako funkcionišu društvene mreže?

Održavanje društvenih mreža, odnosno online komunikacija s Vašim kupcima putem društvenih mreža, jedna je od važnijih usluga koju pružamo našim klijentima.

Društvene mreže postale su vrlo važna karika neophodna za uspješno poslovanje, no za njihovo uspješno vođenje potrebno je izdvojiti mnogo vremena i truda. Brojni se poduzetnici, mali, srednji i veliki te start up-ovi, zbog velikoga angažmana i opsega posla često odlučuju svoju online prezentaciju prepustiti upravo agencijama poput naše.

Važno je praćenje novosti digitalnoga marketinga, trendova i inovacija na različitim platformama oglašavanja kao i proučavanje postojećih te novih konkurenata.

Društvene mreže za Vaše poslovanje

Oglase, kampanje i komunikaciju pri vođenju društvenih mreža prilagođavamo potrebama svakoga pojedinog klijenta kako bismo stvorili prepoznatljiv brend i unaprijedili njihovo poslovanje. Želimo istaknuti kako je i sadržaj neophodno prilagoditi klijentu, odnosno njegovome brendu, ali i odabranoj društvenoj mreži, stoga ni u kom slučaju nije dovoljno jednak sadržaj objaviti na svim društvenim mrežama.

Znanje i iskustvo našeg tima odgovara na pitanja: koji korisnici, koje dobi, u koje vrijeme i na kojoj društvenoj mreži su najaktivniji te prema tim podacima prilagođavamo sadržaj za objavu.

Mi Vam pružamo komplentnu uslugu održavanja Vaših marketinških strategija na društvenim mrežama.

Kreiranje atraktivnoga sadržaja

Sadržaj je kralj društvenih mreža, ukoliko imate zanimljiv, kvalitetan i živopisan sadržaj napravili ste pola posla. U stvaranje sadržaja ubrajamo dizajniranje vizuala, editiranje fotografija, pisanje teksta za objave, a sve prilagođeno Vašim pratiteljima i njihovim potrebama.

Stvaranje vizualnoga sadržaja

Naša je prednost izuzetno kvalitetna opremu koju posjedujemo kako bismo stvarali primamljive fotografije i bilježili zanimljive događaje. Znamo koliko publika voli vizualni prikaz svega što Vaš brend predstavlja, a istraživajući smo naišli na podatak da čak 50% ljudi bolje reagira na vizualni sadržaj koji im se nudi od onoga tekstualnog.

Unaprijed pripremljena strategija

Prije osmišljanja sadržaja, kreiranja objava ili uređivanja fotografija, konzultirat ćemo se s Vama. Proučit ćemo Vašu stranicu kao i dosadašnju aktivnost na društvenim mrežama, saslušati Vaše probleme i uočiti nedostatke, a u dogovoru ćemo pripremiti idealnu strategiju uspješnoga nastupa na društvenim mrežama.

Budite svjesni važnosti društvenih mreža u predstavljanju poslovanja, iskoristite sve potencijale koje pružaju, jer one ne služe samo za povezivanje s prijateljima i porodicom, već Vaše poslovanje dovode na zavidnu razinu.

Tražite li stručnu pomoć na polju održavanja društvenih mreža; Slobodno nam se javite za savjet i s povjerenjem nam prepustite vođenje Vaših društvenih mreža. Dopustite da svoje iskustvo u digitalnom marketingu pokažemo upravo na Vašim društvenim mrežama.

Džemala Bijedića 185. 71000 Sarajevo
 +387 61 555 065
info@omedia.ba