Da li Vam je potrebna web stranica ili je dovoljna samo Facebook stranica?

Sigurno ste primjetili da su neke kompanije odlučile preskočiti izradu web stranice i umjesto toga predstavljanje kompanije rade isključivo na Facebook stranici. Slažemo se da je Facebook važan dio sveobuhvatnog plana digitalnog marketinga ali on je rijetko dovoljan.

Vaši potencijalni klijenti ili kupci žele web stranicu
Istraživanje među korisnicima Facebook-a je pokazalo da 60% ispitanika preferira posjetu web stranici kao bi potvrdili kredibilitet te kompanije. Kada se na ovaj broj dodaju osobe koje nisu registrovane na Facebook-u dolazimo do podatka da je taj broj još veći.

Web stranice imaju bolje SEO rezultate
Glavni razlog Vaše promocije na internetu jesu novi klijenti koji dolaze do Vas uglavnom preko Google pretraživača na osnovu ključnih riječi u pretrazi. Na primjer, ako ste advokat iz Sarajeva, željeli biste biti jedan od prvih pet rezultata kada bi osoba tražila “advokat Sarajevo”
Facebook stranice kao rezultat pretrage se ne prikazuju se na vrhu liste. Kada imate web stranicu, možete uraditi SEO optimizaciju iste kako bi se Vaša stranica prikazala u vrhu rezultata Google pretrage što sa Facebook stranicom nije moguće uraditi.

Facebook stranica se ne pojavljuje u rezultatima Google pretrage

Vaša web stranica pruža korisnicima sve potrebne informacije
Kada imate web stranicu, imate potpunu kontrolu nad onim što će korisnici vidjeti o Vašoj kompaniji. To znači da možete dodati kompletnu listu proizvoda ili usluga, fotografije i infomracije o procesu proizvodnje, isporuke itd. Kada imate samo Facebook stranicu, nećete imati potpunu kontrolu nad onim što se prikazuje u rezultatima Facebook pretrage jer ista uključuje i objave drugih ljudi te fotografije i recenzije koje su druge osobe dodale.

Na primjer, ako neka kompanija prodaje vjenčanice, njihova Facebook stranica prikazuje nekoliko objavljenih fotografija. Starije fotografije, bez obzira koliko popularne ili korisne u osnovi su skrivene te klijenti moraju detaljno pretraživati Vašu Facebook stranici da bi došli do tih informacija.

Pomoću web stranice možete trajno istaknuti najvažnije fotografije i sadržaje za svoje korisnike.

Možemo napraviti Vašu savršenu web stranicu
Postoji mnogo razloga za rad s agencijom oMedia , uključujući činjenicu da možemo kreirati  Vašu savršenu web stranicu te optimizirati istu za što bolju poziciju na internet pretraživačima. S našim dugogodišnjim iskustvom u digitalnom marketingu, znamo kako doći do rezultata koji su Vam potrebni. Ako trenutno imate web lokaciju, možemo Vam ponuditi savjete kako je poboljšati. Kontaktirajte nas na broj +38761555065 ili info@omedia.ba za besplatnu analizu web stranice.

Imate dodatnih pitanja?

Izdvojene objave

Naši radovi