Kako ukloniti recenzije na Facebook stranicama

Kad su nezadovoljni, ljudi su jako glasni o tome i žele da se njihovo nezadovoljstvo što više čuje. Društvene mreže su im pomogle u tome da bez razmišljanja iznesu svoje mišljenje o brendu ili da se žale zbog visoke cijene ili samo da se osvete vlasniku kompanije.

84% ispitanika vjeruje online recenzijama jednako koliko i prijateljima, a 68% ispitanika često će donijeti odluku o kupovini / saradnji na osnovu ocjena online recenzija.

“Radimo samo sa kompanijama koje imaju više od 3,5 zvjezdice”.

Dakle, ako tražite uklanjanje negativnih ili lažnih recenzija s Facebooka, pokazaćemo vam kako se to radi. Uklanjanje pojedinačnih recenzija je dug proces dok je jedino trenutno rješenje isključivanje recenzija.

Kako ukloniti recenzije sa Facebook stranice u 2020. godini

Korak 1: Uklanjanje recenzija na Facebooku 2020. isto je kao i 2019. Prvo se prijavite i provjerite upotrebljavate li Facebook kao svoju stranicu (a ne svoj osobni račun). Možete prelaziti između stranica pomoću bijele strelice u gornjem desnom uglu.

Korak 2: Nakon što upotrebljavate Facebook kao stranicu, kliknite opciju „Settings“ koja se nalazi s desne strane, iznad vaše naslovne fotografije:

Korak 3: Sada kada ste u meniju Podešavanja, izaberite opciju „Uredi stranicu“ sa lijeve bočne trake. Pomičite se prema dole dok ne vidite dio „Recenzije” – “Reviews”, a zatim prebacite na „Isključeno“. Ne zaboravite da sačuvate svoja podešavanja!

Kako ukloniti recenije za Facebooka 2020

Mogu li izbrisati jednu lošu recenziju sa svoje Facebook stranice?
Da – ali ne onako kako mislite, i trajat će neko vrijeme. Ako želite izbrisati jednu lošu recenziju sa Facebook stranice, ono što ćete morati učiniti je prijaviti je i pričekati odgovor od Facebook podrške. Međutim, ako imate partnera na Facebooku poput nas, postoji način da se proces ubrza. Možemo direktno kontaktirati predstavnike Facebooka da ubrzaju postupak.

Kako prijaviti lažnu recenziju na Facebooku u 2020. godini?
Dođite do djela sa recenzijama na vašoj Facebook stranici. Pronađite recenziju koju želite prijaviti, a u gornjem desnom uglu tog pojedinačnog okvira za pregled bit će tri točke. Kliknite  i odaberite opciju koja najbolje opisuje recenziju koju želite osporiti ili ukloniti:

Kako prijaviti laznu recenziju na Facebook stranici 2020

 

Ne postoji drugi način da se ubrza proces osim ako niste naši klijenti – a čak i tada, to nije zagarantovano. Iako smo uspjeli pomoći u uklanjanju mnogih lažnih recenzija za naše klijente, neki slučajevi ne ispunjavaju uslove za uklanjanje.

Ako imate posao koji treba pokrenuti, sigurno nemate mnogo vremena da samostalno naučite i vodite digitalni marketing. oMedia Vam može pomoći. Kontaktirajte nas danas i mi ćemo Vam pomoći u kreiranju i promociji Vaše kompanije na Facebook-u.
Napomena: Ne nudimo posbeno uslugu uklanjanja lažnih Facebook recenzija. Ova usluga je dostupna isključivo klijentima naše agencije u sklopu održavanja društvenih mreža.

Imate dodatnih pitanja?

Izdvojene objave

Naši radovi